Desert briose din albusuri, cu merisoare

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert briose din albusuri, cu merisoare

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose din albusuri, cu merisoare

 

Am avut nevoie de câteva gălbenușuri pentru o cremă, așa că din albușuri m-am gândit să fac niște brioșe, pentru că nu mai făcusem de mult timp așa ceva și chiar era necesar un desert în casă. Pot spune că prepararea lor nu a durat prea mult timp, nu a fost sofisticată și în plus, aceste brioșe sunt chiar economice, bune și tare drăguțe... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 brioșe, cam câte 2/porție.

 

INGREDIENTE
6 albușuri 1 praf de sare extrafină 150 hrame de zahăr tos 150 grame de făină albă coaja răzuită de la o lămâie 1 plic de zahăr vanilinat 1 linguriță de praf de copt 1 lingură de ulei de floarea soarelui Pentru decor: 100 grame de merișoare

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna.

Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja răzuită de lămâie și apoi treptat, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se încorporează și uleiul de floarea soarelui și se omogenizează compoziția.

Se toarnă compoziția în formele pentru brioșe, după care se decorează cu merișoare.

Se dă tava cu brioșe la cuptor, la foc mediu, până ce acestea cresc și se rumenesc frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor și când se răcesc, se scot brioșele din forme.

Cine dorește, le poate pudra cu 1-2 linguri de zahăr pudră.

Ingrediente Desert briose din albusuri, cu merisoare

6 albușuri

1 praf de sare extrafină

150 hrame de zahăr tos

150 grame de făină albă

coaja răzuită de la o lămâie

1 plic de zahăr vanilinat

1 linguriță de praf de copt

1 lingură de ulei de floarea soarelui

Pentru decor:

100 grame de merișoare

Categorii