Desert briose pascale – cuib cu oua
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert briose pascale – cuib cu oua
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert briose pascale – cuib cu oua
De Paste, pe langa prajituri si Paste, am pregatit si aceste briose cu oua. Am folosit crema LaDORNA neindulcita. Mei au fost încântați. I-am dus și la nașa mea de Paște și ea i-a plăcut foarte mult ce desert ai pregătit celor dragi, de Paște? Rețete de Paște
Pentru briose: 3 oua, Un vârf de cuțit de sare, Un vârf de cuțit pentru pudră de vanilie Bourbon, 4 ml îndulcitor, 50 ml ulei, 1 lingurita apa flori de portocal, 3 linguri faina, 5 g praf de copt, Crema de Ganache: 100 ml crema LaDorna neindulcita, 80 g ciocolata neagra, Decor: Ouă de ciocolată, fire de busuioc, fire de mentăBriose:
Bate albusurile spuma cu sarea si indulcitorul. Se adauga galbenusurile cu vanilie, praful de copt, uleiul, apa de floare de portocal, amestecand cu mixerul. Se adauga apoi faina si se amesteca cu o spatula, cu miscari largi, pentru a mentine aluatul pufos, aerat.
Turnati compozitia in tavi pentru briose pregatite cu hartie de copt. Se dau tavile 20 de minute, la foc mediu (sau pana trece testul scobitorii), in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit, apoi se indeparteaza hartiile.
Crema de Ganache:
Pentru ganache: puneti intr-un vas, pe baie de aburi, bucatile de ciocolata sparte impreuna cu crema. Se amestecă din când în când. Odată ce ciocolata s-a topit, se amestecă bine și se dă la frigider pentru 10 minute. Apoi amestecul se bate cu mixerul până devine cremos.
Instalare și decorare:
Glazurați fiecare brioșă, folosind un pos cu un dui pentru iarbă. Se ornează cu ouă de ciocolată, busuioc și mentă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/briose-pascale-cuib-cu-oua.html
Ingrediente Desert briose pascale – cuib cu oua
Pentru brioșe:
3 ouă,
Un praf de sare,
Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
4 ml îndulcitor,
50 ml ulei,
1 linguriță apă flori de portocal,
3 linguri făină,
5 g praf de copt,
Crema ganache:
100 ml frișcă neîndulcită LaDorna,
80 g ciocolată amăruie,
Decor:
Ouă de ciocolată,
fire de busuioc,
fire de mentă