Desert bucte cu branza si stafide

Desert bucte cu branza si stafide

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert bucte cu branza si stafide

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Desert bucte cu branza si stafide

 

"Retete de suflet" Minunate sunt aceste bucte umplute cu branza de vaci si stafide, bucte care iti merg la suflet si care iti aduc aminte de vremurile copilariei.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

1 kg faina alba 1 lgt sare 15 g drojdie proaspata 150 ml lapte 1 lgt zahar 2 lg faina 370 g lapte 4 lg zahar 1 lgt esenta de vanilie 2 oua 2 lg ulei 50 g unt

Pt. umplutura:

600 g branza de vaci 1 ou zahar dupa gust zahar vanilat coaja rasa de lamaie 100 g stafide aurii esenta de rom 1 ou pt uns

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta. Se adauga sarea. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua. Zaharul si coaja de lamaie se pun in restul de lapte usor incalzit. Se toarna peste maia, se mai adauga si ouale batute, uleiul si esenta de vanilie. Se framanta un aluat moale dar care nu se lipeste de maini. Spre final se adauga si untul taiat in bucatele. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si oul. Stafidele se lasa la inmuiat in esenta de rom apoi se adauga amestecului de branza. se omogenizeaza bine totul.

Dupa ce a dospit aluatul, se rup bucati potrivite din el, se aplatizeaza dandu-i o forma rotunda, se pune pe mijloc cam 1 lgt plina cu branza si se aduc marginile spre mijloc lipindu-le, formand o biluta. Se procedeaza la fel cu tot aluatul.

Se asaza buctele in tava, se mai lasa cca 15 minute sa dospeasca apoi se ung cu oul batut. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupraSe servesc atat calde cat si reci, pudrate cu zahar farin deasupra.

Pofta buna!

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 370 g lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 50 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide aurii
  • esenta de rom
  • 1 ou pt uns

Categorii

Retete similare