Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

 

'retete festive de iarna' Va propun o varianta fara gluten cu ciocolata neagra 85% si crema de castane. N-am pus alt zahar rafinat in aceasta reteta deci poate fi considerata low carb.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/buturuga-cu-ciocolata-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat -génoise:

5 linguri de indulcitor natural erithritol ( sau 80 g de zahar) 6 oua 100 g de ciocolata neagra 85% vanilie 1/2 lingura praf de copt

Pentru garnitura :

200 ml de smantana lichida 2 linguri bune de mascarpone 100 g de crema de castane 1 lingura de rom

Pentru decor :

100 g de ciocolata neagra 85% 100 ml de smantana lichida 1 lingura de crema de castane 2-3 castane confiate

Incalziti cuptorul la 180°C.

Blat -génoise:

Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.

Frecati galbenusurile cu restul de indulcitor si vanilia timp de 10 minute. Puneti ciocolata topita , amestecati si incorporati albusurile batute spuma.

Varsati aluatul pe o placa acoperita cu hartie de copt si coaceti timp de 14 minute. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se -nruleaza rapid in noua hartie. Se lasa sa se raceasca.

Pregatiti garnitura: Bateti la robot smantana lichida cu mascarponele pana obtineti o frisca.

Cand crema se tine bine adaugati romul si treptat crema de castane.

Derulati biscuitul. Puneti crema deasupra lui (pastrati 2 linguri pentru decorul final) .

Am pus un pic de castana confiata maruntita si am rulat biscuitul strans.

Puneti-l din nou in hartie si dati-l la rece cel putin 1 ora. Puneti ciocolata la topit cu smantana la bain-marie si amestecati bine.

Taiati marginile si puneti prajitura pe un gril.

Varsati crema ganache deasupra. Dati la rece 1 ora.

Scoateti si decorati cu crema pastrata si cu castane confiate.

Ingrediente Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

5 linguri de indulcitor natural erithritol ( sau 80 g de zahar)

6 oua

100 g de ciocolata neagra 85%

vanilie

1/2 lingura praf de copt

200 ml de smantana lichida

2 linguri bune de mascarpone

100 g de crema de castane

1 lingura de rom

100 g de ciocolata neagra 85%

100 ml de smantana lichida

1 lingura de crema de castane

2-3 castane confiate

Categorii