Desert buturuga de Craciun
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert buturuga de Craciun
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert buturuga de Craciun
Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël este un desert tradițional franțuzesc servit de Crăciun, constituit dintr-o ruladă umplută cu cremă și învelită în cremă de ciocolată sau glazură de ciocolată, decorată astfel încât să semene cu un buștean. Pentru umplut eu am folosit o cremă de cafea, iar pentru decorat un ganache cu whisky. Au fost ai mei așade bucuroși când am fost gata cu ea, încât m-au grăbit s-o pozez, ca să o degustăm.
Ingrediente Desert buturuga de Craciun
Rulada:
6 ouă mici,
5 g praf de copt Dr. Oetker,
6 linguri ulei,
150 g făină,
100 ml suc portocale,
1 praf sare,
În plus: Zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker, după gust,
Cremele:
100 g ciocolată neagră,
270 ml frișcă lichidă,
1 plic ness,
4 linguri cafea preparată,
20 ml whiskey,
250 g cremă mascarpone,
Decor:
Cacao pudră, după gust,
Dropsuri,
3 frunzulițe de busuioc