Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

 

Aveam 3 banane care dădeau semne că se vor strica, astfel încât m-am gândit că ar fi păcat să le las să se strice. Am încropit rapid acest chec. Am avut ca sursă de inspirație site-ul lui Nicolaie Tomescu. Chiar merită încercat. Se păstrează bucățele de banane în compoziție și merge de minune cu bucățele de ciocolată. Dacă îl vreți mai dulce mai puteți adăuga zahăr. Știți că eu nu gătesc foarte dulce :))

3 banane 140 g unt cu minim 82% grăsime 75 g zahăr tos 1 lingură esență de vanilie Un praf de sare 2 ouă mari, întregi 200 g făină albă 1 plic de praf de copt (10 g) 100 g ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao 50 g fulgi de migdale

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească. Se adaugă bananele tăiate felii, cu grosimea de 1 cm și se continuă să se gătească la foc lent pentru încă 3 minute amestecând ușor. Se dă departe și se lasă să se răcească complet. Se bat ouăle cu esența de vanilie și se adaugă compoziția de banane, se omogenizează apoi se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.

Se încorporează ciocolata tăiată bucățele, tot cu mișcări ușoare, tocmai pentru a mai rămâne bucăți de banane. Se toarnă compoziția în tava de chec și se presară fulgii de migdale, apăsându-i ușor în aluat. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz ca fulgii de migdale se vor rumeni prea tare se acoperă hârtie de copt sau hârtie de aluminiu și se continuă coacerea până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare. Se scoate tava din cuptor și se lasă încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care se scoate pe un grătar să se răcească. Se feliază după răcire completă.

 

Ingrediente Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

3 banane

140 g unt cu minim 82% grăsime

75 g zahăr tos

1 lingură esență de vanilie

Un praf de sare

2 ouă mari, întregi

200 g făină albă

1 plic de praf de copt (10 g)

100 g ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao

50 g fulgi de migdale

Categorii