Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

 

Un desert rapid și delicios, cu ce găsiți prin frigider și cămară! ;) 

 

INGREDIENTE
Albușuri de ou 3 bucăți, Ouă 3 bucăți, Sare de mare 1 linguriță, Zahăr tos 10 linguri, Ulei de cocos 3 linguri, Ulei de floarea soarelui 3 linguri, Zeamă de portocale cca. 50 ml, Zahăr vanilinat 1 plic, Praf de copt cu șofran 1 plic, Făină alba de grâu cca. 500 g, Pudră de cacao 50 g. Pentru umplutură: Cireșe confiate 200 g, Sâmburi de cacao cca. 100 g

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.

Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire, mixându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de ouă și mirodenii, amestecându-se ușor, până se obține un blat omogen și puțin fluid.

Din compoziție rezultată se pune cca. 200 g într-un bol și se amestecă cu pudra de cacao.

Într-o formă de chec tapetată cu puțin unt/ulei și făină sau foie de pergament se toarnă compoziția de chec.

Apoi se presară cireșele confiate și sâmburii de cacao, amestecându-se ușor în compoziție.

La final se toarnă compoziția cu pudră de cacao și amestecă ușor cu o scobitoare să se înglobeze în mijlocul chec-ului.

Checul se dă la copt cca. 30 minute la foc mediu, 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat după gust, atenție să fie rece!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Albușuri de ou 3 bucăți,

Ouă 3 bucăți,

Sare de mare 1 linguriță,

Zahăr tos 10 linguri,

Ulei de cocos 3 linguri,

Ulei de floarea soarelui 3 linguri,

Zeamă de portocale cca. 50 ml,

Zahăr vanilinat 1 plic,

Praf de copt cu șofran 1 plic,

Făină alba de grâu cca. 500 g,

Pudră de cacao 50 g.

Pentru umplutură:

Cireșe confiate 200 g,

Sâmburi de cacao cca. 100 g

Categorii