Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

 

Un desert rapid și delicios, cu ce găsiți prin frigider și cămară! ;) 

 

INGREDIENTE
Albușuri de ou 3 bucăți, Ouă 3 bucăți, Sare de mare 1 linguriță, Zahăr tos 10 linguri, Ulei de cocos 3 linguri, Ulei de floarea soarelui 3 linguri, Zeamă de portocale cca. 50 ml, Zahăr vanilinat 1 plic, Praf de copt cu șofran 1 plic, Făină alba de grâu cca. 500 g, Pudră de cacao 50 g. Pentru umplutură: Cireșe confiate 200 g, Sâmburi de cacao cca. 100 g

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.

Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire, mixându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de ouă și mirodenii, amestecându-se ușor, până se obține un blat omogen și puțin fluid.

Din compoziție rezultată se pune cca. 200 g într-un bol și se amestecă cu pudra de cacao.

Într-o formă de chec tapetată cu puțin unt/ulei și făină sau foie de pergament se toarnă compoziția de chec.

Apoi se presară cireșele confiate și sâmburii de cacao, amestecându-se ușor în compoziție.

La final se toarnă compoziția cu pudră de cacao și amestecă ușor cu o scobitoare să se înglobeze în mijlocul chec-ului.

Checul se dă la copt cca. 30 minute la foc mediu, 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat după gust, atenție să fie rece!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Albușuri de ou 3 bucăți,

Ouă 3 bucăți,

Sare de mare 1 linguriță,

Zahăr tos 10 linguri,

Ulei de cocos 3 linguri,

Ulei de floarea soarelui 3 linguri,

Zeamă de portocale cca. 50 ml,

Zahăr vanilinat 1 plic,

Praf de copt cu șofran 1 plic,

Făină alba de grâu cca. 500 g,

Pudră de cacao 50 g.

Pentru umplutură:

Cireșe confiate 200 g,

Sâmburi de cacao cca. 100 g

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic