Desert chec cu dovleac si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec cu dovleac si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu dovleac si ciocolata

 

Nouă ne plac foarte mult deserturile cu dovleac. Pentru acesastă rețetă m-am inspirat de la Katty, căreia îî mulțumesc pentru idee și o pup. :* Ea avea o rețetă cu merișoare și glazurase checul cu muultă ciocolată. A fost super și așa rețeta.

 

INGREDIENTE
400g dovleac 80 g zahăr alb 100g zahăr brun 4 ouă 200ml ulei 270g făină ½ plic praf de copt 1 vârf cuțit de sare Scorțișoară 50g ciocolată

Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.

Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenușurile, uleiul și dovleacul si mixezi până se omogenizează compoziția. Adaugi scorțișoara și făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Adaugi ciocolata tăiată cubulețe mici (sau folosești bănuți de ciocolată) și omogenizezi compoziția.

Aluatul îl torni într-o tavă tapetată cu unt și făină sau într-o tavă de silicon unsă cu unt (eu am turnat în 2 forme mai mici). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Lași să se răcorească și servești.

Ingrediente Desert chec cu dovleac si ciocolata

400g dovleac

80 g zahăr alb

100g zahăr brun

4 ouă

200ml ulei

270g făină

½ plic praf de copt

1 vârf cuțit de sare

Scorțișoară

50g ciocolată

Categorii