Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu visine- reteta nr. 600

 

Un chec delicios cu fructe din compot, se pot folosi orice fructe usoare sau taiate marunt.

3 oua 100 gr unt 220 gr zahar 130 gr iaurt simplu 240-250 gr faina 1 plic praf de copt 1 lingura cacao 1 lingura cu mac visine din compot esenta de portocala esenta de rom

Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute.

Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si amestceam. In restul de compozitie, cel alb, adaugam mac si esenta de portocala.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia cu cacao. Adaugam jumatate din compozitia cu mac si apoi punem visine din compot ( fara samburi, bineinteles!) date prin faina. Acoperim cu restul de compozitie cu mac, iar deasupra mai adaugam jumatati de visine din compot.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. In aproximativ 50-55 de minute ar trebui sa fie gata. Daca doriti, puteti sa presarati zahar pudra deasupra checului. Pofta buna!

Ingrediente Desert chec cu visine- reteta nr. 600

3 oua

100 gr unt

220 gr zahar

130 gr iaurt simplu

240-250 gr faina

1 plic praf de copt

1 lingura cacao

1 lingura cu mac

visine din compot

esenta de portocala

esenta de rom

Categorii