Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 PS Am și o oală de căpșuni pe balconul bucătăriei! O bunătate, marca LIDL! Nu credeam ca vor putea da roade, dar mai ales sa se coaca;) Le-am rasturnat cand tocmai erau in floare;) Blatul avea flori fucsia! ;) Chiar trebuie păstrate și eventual donate cultivatorilor de căpșuni consacrați! ;)
Pentru aluat: Albuș de ou 400 g (aprox. De la 12 ouă!), Zahăr de tuse 200 g, 1 lingura otet, sare roz de Himalya 1 lingura, 5 linguri faina de cocos, făină albă 5 linguri, Praf de copt cu șofran 1 plic, Zahăr vanilat 1 plic. Pentru umplutura: Capsuni aprox. 300 g, Nucă de cocos rasă 4 linii. Pentru servire: Capsuni aprox. 200 g, Spray cu gelatină lichidă Crema aprox. 100 g.Albusurile reci, batem energic cu sare si otet. De data aceasta l-am dus la lucru pe Thor, mixerul planetar, care in doua timpi si trei miscari si-a facut treaba din plin!
După ce au devenit o spumă groasă, adăugați zahărul, zahărul vanilat și continuați să bateți.
Dupa ce s-a topit zaharul adaugam praful de copt, faina alba si faina de cocos, cernute alternativ, apoi amestecam usor cu o spatula pentru a incorpora toate ingredientele.
Spălați căpșunile, curățați tulpinile și tăiați-le cubulețe. Se adauga apoi in aluatul de bezea impreuna cu nuca de cocos rasa si se amesteca usor pentru a se incorpora in aluat.
Formele de tort se framanta cu pergament sau foi clasice unse cu putin unt/ulei si presarate cu faina, apoi se toarna aluatul obtinut si se coace in cuptorul preincalzit cca. 15 minute la 180 de grade, apoi aprox. 15 minute la 150 de grade.
După ce trec testul cu scobitoarea, brioșele se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Pentru seria, pudrați-l bine cu zahăr pudră, așa de simplu.
Sau garnisiti cu capsuni intregi, decorate cu gelatina lichida si asezonate cu frisca.
Bafta si bafta!
Ingrediente Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Pentru aluat:
Albuș de ou 400 g ( cca. de la 12 ouă!),
Zahăr tos 200 g,
Oțet 1 lingură,
Sare roz de Himalya 1 lingură,
Făină de cocos 5 linguri,
Făină alba 5 linguri,
Praf de copt cu șofran 1 plic,
Zahăr vanilinat 1 plic.
Pentru umplutură:
Căpșuni cca. 300 g,
Cocos răzuit 4 linuri.
Pentru servire:
Căpșuni cca. 200 g,
Gelatină spray lichidă
Frișcă cca. 100 g.