Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
„Rețete de Paște” Avem mereu albușuri de sărbători, am făcut o prăjitură delicioasă.
1 cana albusuri / 300 gr 185 gr zahar 185 gr faina 1 lingura acoperita cu cacao 1 plic praf de copt esență de vanilie 100 g nuci 70 gr ciocolata alba + 1 lingura uleiPunem albusurile in vasul mixerului si incepem sa le amesteci 2-3 minute. Adăugați treptat zahărul și amestecați până devine o bezea fermă.
Se adauga faina, praful de copt si esenta si se incorporeaza usor. Adaugam si nuca tocata grosier.
Tapetați formele de tort cu hârtie de copt și turnați 3/4 din compoziție. Compozitia care ramane in bol se amesteca cu cacao si se adauga peste prajitura. Se amesteca usor cu o spatula si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Topiți ciocolata cu o lingură de ulei și puneți-o cu o lingură deasupra prăjiturii. Poftă bună!
Ingrediente Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
1 cana de albusuri / 300 gr
185 gr zahar
185 gr faina
1 lingura cu varf cu cacao
1 plic de praf de copt
esenta de vanilie
100 gr nuca
70 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei