Desert cheesecake cu capsuni
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu capsuni
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu capsuni
Un desert perfect la căldura asta!
Pt. grâu:
2 oua un vârf de cuțit de sare 4 lg zahăr 4 lg faina 1 lgt praf de copt 1 lgt esență de vaniliePt. umplere:
1 kg de brânză cremoasă dulce 150 g zahar pudra (sau dupa gust) 1 lgt esență de vanilie 200 ml smantana pentru frisca 500 g căpșuni 100 g zahăr 1 plic de gelatină câteva cireșe negrePt. topping:
350 g căpșuni 3-4 lg zahăr 100 ml apă 1/2 plic gelatinăBlat: Intr-un castron punem ouale cu sare si zahar. Amesteca pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai amesteca putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de 26 cm diametru. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare se face testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar.
Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu zaharul. Se lasa 10 minute sa lase siropul apoi se transfera la foc. Lasam sa fiarba impreuna pana cand fructele incep sa se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se amesteca.
Gelatina se hidrateaza in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Amesteca totul bine.
Pune crema de branza intr-un bol si amesteca cu zaharul pudra. Adaugam frisca si esenta de vanilie si mixam in continuare. Adaugam treptat piureul de capsuni si amestecam dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.
Așezați blatul pe o farfurie. În jurul acestuia este plasat un inel reglabil. Se toarnă crema de brânză peste blat și se nivelează. Pentru ca aveam niste cirese, le-am adaugat in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi pentru a avea suficient timp sa se intareasca.
Topping: Curățați și spălați căpșunile, tăiați-le în bucăți mai mici și puneți-le într-o cratiță cu zahărul și apă. Se aduce la fierbere până când zahărul se topește și fructele se înmoaie. Se lasa sa se raceasca putin.
Pune totul într-un blender și apoi transferă-l înapoi într-o cratiță. Se fierbe din nou. Se lasa la racit.
Intre timp se hidrateaza gelatina si apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este calda, nu fierbinte. Se amesteca energic pentru a dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore pentru a ingrosa toppingul.
Cand este gata, indepartati cu grija inelul reglabil, ornati cu ciocolata topita, fructe si frunze de menta, portionati si serviti.
Poftă bună!
Ingrediente Desert cheesecake cu capsuni
2 oua
un praf de sare
4 lg zahar
4 lg faina
1 lgt praf de copt
1 lgt esenta de vanilie
1 kg branza dulce cremoasa
150 g zahar pudra (sau dupa gust)
1 lgt esenta de vanilie
200 ml smantana pt frisca
500 g capsuni
100 g zahar
1 plic gelatina
cateva cirese negre
350 g capsuni
3-4 lg zahar
100 ml apa
1/2 plic gelatina