Desert cheesecake cu ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu ciocolata

 

 "retete festive de iarna" Am pregătit acest cheesecake absolut delicios, fără a folosi gelatină. A ieșit foarte cremos și a fost foarte apreciat de către cei care l-au degustat.  

 

INGREDIENTE
pentru blat: 200 g biscuiți cu cacao 100 g unt topit pentru crema: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 200 g frișcă lichidă 250 g mascarpone 30 g zahăr pudră 200 g smântână pentru frișcă Decor: ornamente pentru prăjituri

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.

Crema: Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).

Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.

Separat se mixează ciocolata și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine. Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece

câteva ore până se întărește.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.

Se decorează cheesecake-ul după imaginație.

Ingrediente Desert cheesecake cu ciocolata

pentru blat:

200 g biscuiți cu cacao

100 g unt topit

pentru crema:

100 g ciocolată neagră

100 g ciocolată cu lapte

200 g frișcă lichidă

250 g mascarpone

30 g zahăr pudră

200 g smântână pentru frișcă

Decor:

ornamente pentru prăjituri

Categorii