Desert cheesecake cu ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu ciocolata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu ciocolata
"retete festive de iarna" Am pregătit acest cheesecake absolut delicios, fără a folosi gelatină. A ieșit foarte cremos și a fost foarte apreciat de către cei care l-au degustat.
INGREDIENTE
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema: Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).
Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.
Separat se mixează ciocolata și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine. Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece
câteva ore până se întărește.
Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Se decorează cheesecake-ul după imaginație.
Ingrediente Desert cheesecake cu ciocolata
pentru blat:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt topit
pentru crema:
100 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
200 g frișcă lichidă
250 g mascarpone
30 g zahăr pudră
200 g smântână pentru frișcă
Decor:
ornamente pentru prăjituri