Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

 

"retete festive de iarna" Nouă ne plac cheesecake-urile foarte mult și le-am mânca zilnic daca s-ar putea. Cu siguranță și musafirii vor fi încântați să servească o feliuță.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

200 g biscuiți digestivi 100 g unt -pentru cremă: 250 g mascarpone 100 ml smântână pentru frișcă 50 g zahăr măcinat 7 g gelatină granulată 100 g ciocolata neagră + 100 ml smântână pentru frișcă pentru jeleu: 250g mure 20g zahăr 8g gelatină pentru decor: Bombonele de zahăr

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil.

Crema: Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.

Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se trece compoziția printr-o sită.

Se mixează mascarpone cu 50g zahăr pudră până se omogenizează. Se adaugă apoi ciocolata răcită și se mixează până se obține o cremă omogenă. Separat se mixează 100ml frișcă lichidă (doar până când se întărește puțin) apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează compoziția.

Se hidratează 7g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.

Asamblare: Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se răstoarnă crema de ciocolată, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru o oră.

Jeleu: Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de mure. Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabilși am îndepărtat folia cu grijă. Se decorează prăjitura după imaginație.

Ingrediente Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

200 g biscuiți digestivi

100 g unt

-pentru cremă:

250 g mascarpone

100 ml smântână pentru frișcă

50 g zahăr măcinat

7 g gelatină granulată

100 g ciocolata neagră + 100 ml smântână pentru frișcă

pentru jeleu:

250g mure

20g zahăr

8g gelatină

pentru decor:

Bombonele de zahăr

Categorii