Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

 

De curand, prietenii nostri de la Dulceata Gradinii, niste oameni harnici si care fac totul cu multa implicare, au implinit 4 ani de cand pregatesc minunatii delicioase, din ingrediente naturale, din fel si fel de fructe, legume si plante: siropuri, jeleuri, dulceturi, peltea, zacusca, gogosari in sos si multe alte bunatati. Sa dati un click pe pagina lor, ca sa va convingeti si voi! Am petrecut impreuna aceasta aniversare a lor, cu un cheesecake in care am folosit produse de la ei! Simplu, delicios, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE
 250 gr biscuiti 100 gr unt 4 linguri sirop de menta

Pentru crema:

250 gr mascarpone 150 gr crema branza (delaco, almette, hochland) 100 ml smantana pentru frisca 6 linguri sirop de menta 1 lingurita gelatina jeleu de capsuni 3-4 biscuiti oreo 40 gr ciocolata alba + 30 ml smantana pentru frisca

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm. Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar. Il dati la rece cat pregatiti crema.

Crema: Puneti intr-o cana gelatina cu 4 linguri de apa rece si o lasati sa se hidrateze. Mixati mascarponele cu crema de branza, apoi adaugati si frisca. Mixati la viteza mica pana crema devine spumoasa. Incorporati siropul de menta. Topiti gelatina pe baie de aburi, o adaugati in crema si amestecati bine. Scoateti baza de biscuiti din frigider. Puneti aproximativ jumatate din crema, o nivelati. Cu o lingurita puneti jeleu de capsuni bucati, apoi rupeti biscuitii oreo si ii asezati printre jeleu. Deasupra veniti cu restul de crema, o nivelati si dati cheesecake-ul la rece 3-4 ore.

Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Scoateti desertul din frigider dupa ce a stat suficient la rece, indepartati inelul detasabil. Turnati usor glazura de ciocolata alba, apoi il dati iar la rece jumatate de ora (eu l-am lasat doar 10 minute si nu era bine intarita ciocolata cand l-am ornat). Il ornati cu capsuni, biscuiti oreo si ce mai doriti.

Pofta buna!

Ingrediente Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

 250 gr biscuiti

100 gr unt

4 linguri sirop de menta 

250 gr mascarpone

150 gr crema branza (delaco, almette, hochland)

100 ml smantana pentru frisca

6 linguri sirop de menta

1 lingurita gelatina

jeleu de capsuni

3-4 biscuiti oreo

40 gr ciocolata alba + 30 ml smantana pentru frisca

Categorii