Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar
Ne plac foarte mult cheesecake-urile fara coacere, mai ales cele care au si fructe! De aceasta data am ales sa pregatesc o varianta fara zahar, pentru ca ne dorim sa nu iesim prea pufosi dupa atata timp petrecut in casa. Crema nu este foarte dulce, chiar are o tenta acrisoara cea cu mure, iar dulceata de afine fara zahar completeaza perfect desertul. Il puteti pregati chiar si de Paste, daca nu sunteti fani pasca. Si nu necesita mult timp:
INGREDIENTE
Blatul: Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar. Dati la frigider.
Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati piureul de mure cu indulcitorul si amidonul, puneti pe foc pana se ingroasa. Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca. Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi. Frisca rece o mixati cu indulcitorul putin, nu de tot. Adaugati crema de branza peste frisca, vanilia si mixati pana devine usor spumoasa. Puneti ciocolata topita, mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa. In jeleul de mure rece, puneti 2 linguri cu varf din crema de branza, amestecati bine. Scoateti crusta de la frigider, puneti un strat subtire din crema alba, apoi crema de mure si restul de crema alba. Dati la rece. Dulceata de afine o amestecati cu amidonul, le puneti pe foc pana se ingroasa putin. Scoateti cheesecake-ul de la rece, puneti deasupra dulceata si o intindeti usor. Dati la rece 3-4 ore, apoi indeparatati inelul, portionati si serviti. Pofta buna!
Ingrediente Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar
Pentru blat: 250 gr biscuiti digestivi fara zahar 120 gr unt 1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar 4 linguri lapte 1 lingurita vanilie Pentru crema: 300 gr crema de branza (mascarpone) 200 ml smantana pentru frisca 2 linguri rase indulcitor (2 linguri zahar) 100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor 2 lingurite vanilie 150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon 150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon
250 gr biscuiti digestivi fara zahar
120 gr unt
1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar
4 linguri lapte
1 lingurita vanilie
300 gr crema de branza (mascarpone)
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri rase indulcitor (2 linguri zahar)
100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor
2 lingurite vanilie
150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon
150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon