Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
Dacă e weekend, atunci trebuie să pregătim un desert. Mai am tot felul de fructe la congelator și am decis să pregătesc un desert rapid, răcoros, de vară. Poate fi preparat cu orice fructe de sezon. Cu siguranță este la fel de delicios.
pentru blat: 200 g biscuiți simpli (sau digestivi). 100 g unt pentru crema: 600g mure + 2 linguri zahar 250 g mascarpone 400 ml frisca 100 g zahăr măcinat 10 g gelatină granulată pentru jeleu: 170 g sos de mure 50 ml apă rece 10 g gelatină pentru decor: Mure Merisoare Crema de mureBlat : Se piseaza biscuitii intr-un robot de bucatarie/blender, se adauga untul topit si se amesteca putin pana se incorporeaza bine. Pe o farfurie se așează o formă cu pereți detașabili sau un inel de tort reglabil (diametru 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se compactează cu un pahar cu fund drept . Dam blatul la frigider si intre timp pregatim crema. Am folosit si folie de acetat si am pus-o pe marginea inelului reglabil, inainte de a tunis biscuitii.
Cremă:
Păstrați 50 de bucăți de mure pentru a le pune pe blat. Pune murele într-o cratiță și adaugă zahărul, apoi pune pe foc și fierbe 5-10 minute. Se lasa sa se raceasca si se trece compozitia printr-o sita. Am primit 320 g de sos.
Se amestecă mascarpone cu 100 g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugam apoi frisca si amestecam pana compozitia devine ferma. Peste crema de mascarpone se toarna 100 g de sos de mure si se amesteca bine.
Se hidratează 10g gelatină în 50 g sos de mure (se lasă să se hidrateze 10 minute) apoi se topește la bain marie până devine lichidă. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste gelatina o lingura de crema de mascarpone si se amesteca (pentru a se cali) apoi se adauga peste crema de mascarpone si se amesteca.
Asamblare: Scoatem foaia de biscuiti de la frigider, asezam murele pe marginea blatului si turnam crema de mure, nivelam si apoi dam cheesecake-ul la frigider pentru o ora. Păstrează 4-5 linguri de smântână pentru decor.
Jeleu: Se hidrateaza 10g gelatina in 50 ml apa si apoi se topeste la bain marie pana devine lichida. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca gelatina cu sosul de mure ramas. Se amesteca bine si apoi se toarna peste cheesecake si se da din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.
Înainte de a desfășura inelul de tort, treceți-l cu grijă cu un cuțit pentru a desprinde marginile. Am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă. Decorează tortul după imaginația ta.
Ingrediente Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure
pentru blat:
200 g biscuiți simpli (sau digestivi)
100 g unt
pentru cremă:
600g mure + 2 linguri zahăr
250 g mascarpone
400 ml smântână pentru frișcă
100 g zahăr măcinat
10 g gelatină granulată
pentru jeleu:
170g sos de mure
50ml apă rece
10g gelatină
pentru decor:
Mure
Afine
Cremă de mure