Desert choux a la creme cu zmeura

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert choux a la creme cu zmeura
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert choux a la creme cu zmeura
Astazi va impartasesc reteta cu nr. 500. Cu multumiri pentru tot ce am invatat alaturi de bucataras, ii (va) datorez in mare parte ceea ce am asimilat de-a lungul acestor ani. Multumesc, Bucataras si bucatarasi! :x Delicioase, delicate si foarte ochioase aceste prajiturele. Desi este un desert pe care l-am pregatit cu mult timp inainte, inca ii simt savoarea :x Ca sa obtinem un aluat pufos, perfect pentru copt, este nevoie sa gasim cantitatea optima de oua. Avand in vedere tipul de faina, dimensiunea oualor, este foarte greu de stabilit cu precizie cate oua trebuie adaugate in aluatul oparit. Trebuie adaugate atatea cat sa iasa un aluat cremos, fara sa isi piarda forma. Se coc initial la foc iute, apoi la foc putin redus, timp suficient cat sa iasa bine si sa isi pastreze forma. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti ca au crescut frumos si sa oprim coacerea mai devreme. Daca nu sunt coapte suficient, atunci cand le scoatem din cuptor, se vor lasa si atunci rezultatul nu va fi asa cum ni-l dorim. Sper sa va fie de folos si varianta mea.
Ingrediente Desert choux a la creme cu zmeura
aluat:
2 + 1/2 cani cu apa
un praf sare
1 lg Green Sugar Premium
100 gr unt
2 cani cu faina de grau
8 -9 oua de gaina
crema:
8 galbenusuri
un praf sare
4 lg Green Sugar Premium
2 lg amidon din porumb
800 ml lapte de migdale
250 gr mascarpone
coaja de lamaie netratata
frisca:
600 gr smantana maturata
2 lg Green Sugar pudra
in plus:
250 gr zmeura proaspata
indulcitor pudra