Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa - Iata cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa Bunatati pentru Craciun Ne place foarte mult ciocolata de casă, astfel încât nu putea să lipsească de pe masa de Sărbători. Dacă preferați ciocolata dulce, dulce, vă avertizez de pe acum că aceasta nu este. Nouă ne plac deserturile cu mai puțin zahăr. :)
Ingrediente Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa 500 g lapte praf 200 g unt 200 ml apa 80 g cacao 300 g zahar esenta de rom 150 g mix de fructe uscate prăjite (nuci, alune, migdale, caju) 1 vârf cuțit sareCum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă să fiarbă 5 minute, nu mai mult, și se stinge focul.
Între timp, se amestecă laptele praf cu cacaua și se cerne compoziția. Imediat dupa ce se stinge focul, se adaugă untul topit parțial și esența de rom. Se amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr. Se adaugă siropul peste mixul de lapte praf și cacao se amestecă încontinuu în timp ce se adaugă. Dupa ce se încorporează laptele praf și cacaua, se adaugă fructele prăjite și se amestecă cu o lingură de lemn. Se tapetează forma cu folie alimentară și se adaugă ciocolata. Se nivelează frumos și se lasă într-un loc răcoros, exclus frigider, 3-4 ore.
Serviti alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si orange fudge
Ingrediente Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Ingrediente Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
500 g lapte praf
200 g unt
200 ml apa
80 g cacao
300 g zahar
esenta de rom
150 g mix de fructe uscate prăjite (nuci, alune, migdale, caju)
1 vârf cuțit sare