Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme
Am zis sa testez cadoul de sub brad , zis si facut. Pentru ca si deoarece am doar 6 forme, 3 mai mari si 3 mai mici, a durat un pic mai mult preparareea cojilor de rulouri.Un pic de migala si rabdare, dar merita, sunt delicioase umplute cu diverse creme , in functie de preferinte. Eu am ales o crema rapida, frisca amestecata cu crema de alune de la Lidl si o crema clasica de vanilie, pe asta vanilata am facut-o ochiometric.
INGREDIENTE
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider 30 min. Dupa 30 min, am scos aluatul, am intins cu sucitorul foaie subtire si am decupat cu o rola fasii cat mai lungi. Sincer eu nu le-am facut foarte lungi, pentru ca am unit cate doua pe o forma de rulou mare, sau una pe o forma de rulou mic. Am rulat fasiile pe forma de rulou, cu atentie , apoi am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am copt rulourile cca 20 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor, le-am desprins cu grija de pe forma si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut cu crema. Cum am spus mai sus la ingrediente am folosit o crema rapida din frisca si crema de alune si o crema de vanilie clasica. Fiecare le umple in functie de preferinte. Imi place acest aluat ca e un pic crocant, dar nu tare, deci se pot manca si imediat dupa umplere, sau se lasa cateva ore sa se inmoaie aluatul de la crema.
Ingrediente Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme
Aluat rulouri
300 g faina
125 g unt rece cu 80% grasime
125 g smantian 20 % grasime
un praf de sare
Crema rapida
frisca batuta + crema de alune de la Lidl
Crema clasica de vanilie