Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci
Reteta culinara Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci
În ultimul timp a fost inflație de rețete de cornulețe fragede, cu untură, pe internet, așa că m-am hotărât să fac și eu. N-am mai făcut cornulețe de vreo 15-20 de ani și atunci le făceam cu unt, pentru că mi-era teamă să le fac cu untură, din cauza ficatului... Am citit multe rețete, pe internet, ca să aleg varianta care mi-ar conveni și până la urmă m-am oprit la aceea a lui Gaby Duceag. Am mai adăugat câte ceva, dar cred că am respectat-o, în mare parte, deși n-am citit decât lista de ingrediente. Acum, după ce am gustat o mare parte din ele, pot declara că sunt foarte bune, moi, fragede și dulci. Iar umplutura de gem de prune cu nuci le face și mai bune. Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de cornulețe fragede, în număr de 48 + încă 4, mai mari.
Ingrediente Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci
250 grame de untură de porc
250 ml de smântână grasă, naturală
25 grame de drojdie proaspătă
1 lingură încărcată de zahăr tos fin
1/2 linguriță de sare
400 grame de făină albă
Pentru umplutură:
1 borcan de gem de prune cu nuci
Pentru decor:
100-150 grame de zahăr pudră
1-2 plicuri de vanilie
făină pentru modelat cornulețele