Desert Coronita de Craciun
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Coronita de Craciun
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Coronita de Craciun
Ai mei au fost așa de încântați de globulețe încât a doua zi de Crăciun, mi-au spus că ar mânca ceva bun, cremos. Așa că le-am făcut o surpriză: o coroniță de Crăciun, cu blat cu coajă de portocală, umplută cu cremă intensă de ciocolată și o notă subtilă de cafea, apoi decorată cu o cremă de ciocolată albă colorată în verde (cu colorant alimentar natural pudră), fulgi de nea din zahăr și felii de mandarină. Am folosit perluțe de zahăr pentru a imita acele bobițe ale plantei holly (ilex) care îmi place mult. „Bunatati pentru Craciun”
Ingrediente Desert Coronita de Craciun
Blatul coroniței:
5 ouă S,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
1 linguriță vanilie Bourbon pudră (din păstăi mărunțite),
1 linguriță coajă rasă de portocală (ținută în zahăr la borcan),
4 linguri (100 g) făină,
70 ml ulei,
5 g praf de copt,
Crema de ciocolată neagră:
150 ml frișca lichidă,
55 g ciocolată neagră,
1 linguriță cafea măcinată,
Crema decor verde:
100 ml frișca lichidă,
40 g ciocolată albă,
1 linguriță colorant natural pudră verde,
1 linguriță apă caldă,
Decor:
1 mandarină,
Perle de zahăr,
Fulgi de nea de zahăr,
Fulgi de cocos