Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao
Nu a ieșit el foarte pufos, dar a ieșit tare gustos și aromat, acest cozonac de post cu suc de portocale și glazură de cacao. M-am gândit să-l glazurez pentru că arăta urât așa chel, neuns cu nimic, parcă n-avea luciu. Mergea să presar și ceva nucă, dar am pus destulă la interior și la cât este de scumpă la momentul actual, am renunțat la ea.
Ingrediente Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao
Pentru aluat:
300 ml suc proaspăt de portocale(de la 3 portocale mari)
100 ml ulei
100 g zahăr
30 g zahăr vanilat
2 lingurițe esență de portocală
un praf sare
650 g făină
7 g drojdie uscată
Pentru umplutură și glazură de cacao:
50 g cacao
150 g zahăr
150 gr miez de nucă
1/2 linguriță ulei
50 ml apă
1 linguriță esență de rom