Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

 

Nu a ieșit el foarte pufos, dar a ieșit tare gustos și aromat, acest cozonac de post cu suc de portocale și glazură de cacao. M-am gândit să-l glazurez pentru că arăta urât așa chel, neuns cu nimic, parcă n-avea luciu. Mergea să presar și ceva nucă, dar am pus destulă la interior și la cât este de scumpă la momentul actual, am renunțat la ea.

Ingrediente Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Pentru aluat:

300 ml suc proaspăt de portocale(de la 3 portocale mari)

100 ml ulei

100 g zahăr

30 g zahăr vanilat

2 lingurițe esență de portocală

un praf sare

650 g făină

7 g drojdie uscată

Pentru umplutură și glazură de cacao:

50 g cacao

150 g zahăr

150 gr miez de nucă

1/2 linguriță ulei

50 ml apă

1 linguriță esență de rom

Categorii