Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

 

INGREDIENTE
900 aluat de foietaj 300 ml frisca lichida 100 ml lapte condesat 1 l lapte 200 g amidon 150 g zahar 100 g unt 5 galbenusuri esenta de vanilie

Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile,

Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete la temperatura camerei,esenta de vanilie,acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca foarte bine.

Aluatul de foietaj il impartim in 2(daca nu vine impartit)intindem putin cu sucitorul,aduagam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita.

Coacem la 200 grade C, cca 10 min pana ce se rumeneste.

Repetam la fel si cu a 2 foaie de foietaj.

Intre timp mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul si devine ferma, adaugam laptele condensat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava adaugam foaia de aluat, frisca, dam la rece 10 min dupa care adaugam crema si deasupra foaia de aluat si dam la rece cateva ore inainte sa fie servita.

Ingrediente Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

900 aluat de foietaj

300 ml frisca lichida

100 ml lapte condesat

1 l lapte

200 g amidon

150 g zahar

100 g unt

5 galbenusuri

esenta de vanilie

Categorii