Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

A luat: 200 g faina 100 g unt 1 sau 2 lg apa rece 1/2 plic praf de copt un vârf de cuțit de sare Crema de vanilie: 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenușuri 40 g amidon 1 plic de zahăr Bourbon Alte ingrediente: 2-3 piersici fulgi de migdale 1 galbenus de ou sau

Aluat: amestecați toate ingredientele, mai puțin apa, care se adaugă la final. Puneti aluatul intr-o punga, la frigider pentru 1-2 ore (in functie de cat timp aveti la dispozitie).

Smântână: amestecați amidonul cu gălbenușurile de ou. Apoi turnați 3 lg de lapte (din cei 500 ml) și amestecați. Restul laptelui se fierbe cu zahar. Cand este fierbinte se adauga compozitia de galbenusuri si se fierbe pana se ingroasa (cel putin 10 minute, altfel simti gustul de amidon), amestecand in tot acest timp. Cand este gata se adauga plicul. de zahăr Bourbon și amestecați.

Transferați crema într-un bol de oțel inoxidabil și lăsați să se răcească timp de 15 minute. Apoi puneți vasul cu smântână într-un alt vas cu apă rece pentru a grăbi răcirea.

Se intinde aluatul, se ruleaza pe un sucitor si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Pune crema de vanilie in centru si intinde pana la 2-3 cm de margine. Asezati feliile de piersici si aduceti marginile in centru. Se unge cu galbenus de ou si se presara cu fulgi de migdale.

Coaceți până se rumenesc. După 35 de minute, verificați dacă este gata. L-am ținut 1 oră.

 

Ingrediente Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

Aluat:

200 g faina

100 g unt

1 ou

2 lg apa rece

1/2 plic praf de copt

un praf sare

Crema de vanilie:

500 ml lapte

100 g zahar

4 galbenusuri

40 g amidon

1 pliculet zahar Bourbon

Alte ingrediente:

2-3 piersici

fulgi migdale

1 galbenus ou

Categorii