Desert cu 3 clementine

Reteta culinara Desert cu 3 clementine din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cu 3 clementine

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cu 3 clementine

 

A trebuit sa consum urgent niste smantana pt. frisca si cum tot ma obseda un filmulet pe care-l vazusem pe youtube, am zis sa incerc sa fac ce am vazut acolo. Nu prea am inteles eu care era reteta exacta , asa ca am improvizat, important era sa-mi iasa ca si forma, gustul si textura am ales-o eu cu ce-mi place mie.

3 clementine mici 2 galbenusuri 100 g ciocolata alba Belcolade 1 banana cca 100 g 10 g gelatina + apa rece ( cat sa treaca cca 1 deget peste gelatina) 200 g smantana pentru frisca cu 36 % grasime 1 forma de tort mai inalta, diametru 8 cm , inaltime cca 12 cm si inel detasabil )

Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici, gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus smantana pt. frisca, cele 2 galbenusuri, ciocolata si banana taiata marunt , am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata. Am curatat clementinele, am luat o frigaruie si am bagat cele 3 clementine pe frigaruie, pe partea cu lemn, am asezat frigaruia cu clementine in centrul formei, apoia am turnat compozitia de crema, am incercat pe cat posibil sa tin cat mai pe centru clementinele. Eu am dat forma afara sa se intareasca, n-am mai bagat-o in lada frigorifica pentru ca era destul de frig afara. Am lasat-o afara cca 7-8 ore, apoi am scos desertul din forma si cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 7 rozete, in mijlocul clementinei am asezat o pepita de ciocolata neagra. Un desert delicios si racoros, pe gustul meu.Nu e greu de facut, mai mult dureaza pana se incheaga.

Ingrediente Desert cu 3 clementine

3 clementine mici

2 galbenusuri

100 g ciocolata alba Belcolade

1 banana cca 100 g

10 g gelatina + apa rece ( cat sa treaca cca 1 deget peste gelatina)

200 g smantana pentru frisca cu 36 % grasime

1 forma de tort mai inalta, diametru 8 cm , inaltime cca 12 cm si inel detasabil )

Categorii