Desert cu caise si zmeura

Reteta culinara Desert cu caise si zmeura din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cu caise si zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cu caise si zmeura

 

Azi am pregatit o crema si pentru ca eram pusa aveam foi mari de crema si nu a fost asa, am facut multa crema de vanilie si ca nu era de aruncat in alt desert am pregatit si un desert pe baza de biscuiti. , crema de caise, zmeura si vanilie cu frisca. Voi scrie reteta de crema la jumatatea a ceea ce mi-a ramas de la crema.

Crema de vanilie 3 galbenusuri mari 300 ml lapte cu 3,5% grăsime 25 g amidon de la Dr. Oetker 100 g zahăr esență de vanilie Frisca 300 ml frisca 3 plicuri de zahar vanilat fructe caise si zmeura Sirop de înmuiere pentru biscuiți sirop de capsuni diluat cu apa minerala Biscuiti cam 16-20 buc (in functie de tava in care pregatiti desertul) fulgi de ciocolată 2 tavi mici din aluminiu

Crema: Am amestecat bine galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul, apoi le-am diluat cu lapte, am pus o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat vasul cu amestecul de galbenusuri si lapte. Am amestecat continuu pana cand crema a inceput sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie. Pentru a raci crema mai repede, am asezat vasul intr-un vas cu apa rece (o cratita mai mare sau in chiuveta) si am amestecat continuu pana a inceput sa se raceasca.

Sirop: Intr-un bol am adaugat sirop de capsuni si l-am diluat cu apa minerala.

Crema: Intr-un vas de inox tinut la rece am adaugat smantana si zaharul vanilat apoi am amestecat pana am obtinut o crema ferma. Am incorporat jumatate din frisca in crema de vanilie racita.

 Asamblare: Am folosit 2 tavi mai mici din aluminiu (nu stiu marimea exacta, pana la urma fiecare poate sa monteze desertul in ce vas vrea), am taiat biscuitii la dimensiunea tavii, am asezat biscuitii pe latimea nu pe lungimea tavii. Am inmuiat fiecare biscuit in sirop apoi i-am asezat in tava, am intins un strat de crema, peste crema am pus felii de caise, apoi inca un strat de biscuiti, crema de vanilie, bucatele de caise si deasupra am decorat cu restul. de frisca, zmeura, caise si chipsuri de ciocolata. Am lasat cateva ore la frigider apoi este numai bun de servit. Dacă nu ai răbdare, mănâncă imediat.

Ingrediente Desert cu caise si zmeura

Crema de vanilie

3 galbenusuri mari

300 ml lapte cu 3,5 % grasime

25 g amidon de la Dr. Oetker

100 g zahar

esenta de vanilie

Frisca

300 ml smantana pentru frisca

3 pliculete zahar vanilat

Fructe

caise si zmeura

Sirop pt inmuiat piscoturile

sirop de capsuni diluat cu apa minerala

Piscoturi cca 16-20 buc ( in functie de tava in care pregatiti desertul)

pepite de ciocolata

2 tavite mici de aluminiu

Categorii