Desert cu ciocolata, zmeura si caise
Reteta culinara Desert cu ciocolata, zmeura si caise din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cu ciocolata, zmeura si caise
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cu ciocolata, zmeura si caise
Îmi place să fac diverse combinații, care îmi încântă papilele gustative. Am combinat alune (de gradina) ciocolata neagra, alba, zmeura si caise. O nebunie în farfurie, dacă nu mă credeți, încercați combinația. Cel mai mult mi-a luat să stropesc alunele, să le prăjesc și să le tai.
Blaturi 140 g albus de ou 150 g zahăr 150 g alune prajite si tocate grosier 25 g amidon de porumb 25 g faina sare Crema de ciocolata neagra 150 g ciocolata neagra callebaut 200 ml frisca 125 g mascarpone 100 g zmeura 3 foi de gelatina Crema de caise 200 g ciocolată albă Callebaut 125 g mascarpone 200 ml frisca 2 linguri de zahar 520 g piure de caise 3 foi de gelatina putin gel colorant galbenBlat: Am scos albusurile din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele prajite si tocate grosier, le-am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia, am preincalzit cuptorul la 180 de grade, am coborat temperatura la 150 de grade si am copt blatul, cand a inceput sa se rumeneasca frumos am scos blatul din cuptor. Am udat masa de lucru cu apa rece, am asezat blatul pe masa si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de hartie, l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am taiat un blat cu diametrul de 22 cm.
Crema de ciocolata. Am hidratat foile de gelatina cu apa rece. Intr-un vas de inox am pus smantana si ciocolata, am asezat vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu, pana am obtinut o crema omogena, crema nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am amestecat bine, apoi am ridicat vasul de la baia de aburi. Am lasat putin sa se raceasca, apoi am pus crema de mascarpone si am amestecat cam 10 minute. Am adaugat zmeura congelata, am incorporat-o bine si apoi am pus-o in forma deja pregatita. Am modelat frigiderul pentru aproximativ 1 ora, apoi l-am scos si am taiat un inel de pe blatul de alune, pe care l-am asezat peste crema de ciocolata, am presat putin si am modelat frigiderul, apoi am inceput sa fac crema de caise.
Crema de caise. Am amestecat bine frisca cu mascarpone, apoi am pus vasul la frigider. Am hidratat foile de gelatina. Am scos caisele din compot si le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul intr-un vas de inox, am adaugat 2 linguri de zahar si ciocolata alba, am asezat vasul pe baie de aburi si am amestecat pana am obtinut o crema omogena, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. . Am scos vasul de pe baia de aburi, am lasat sa se incalzeasca aproximativ 10 minute, apoi am incorporat crema in crema de mascarpone. Am scos forma din frigider, am scos inelul de improvizație din mijlocul formei și am turnat crema de caise. Am tăiat restul blatului în bucăți mici și l-am presărat deasupra, apoi am presărat drajeuri de ciocolată.
Ingrediente Desert cu ciocolata, zmeura si caise
blat
140 g albus
150 g zahar
150 g alune de padure prajite si taiate grosier
25 g amidon de porumb
25 g faina
sare
Crema de ciocolata neagra
150 g ciocolata neagra callebaut
200 ml smantana pentru frisca
125 g mascarpone
100 g zmeura
3 foi de gelatina
Crema cu caise
200 g ciocolata alba Callebaut
125 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar
520 g piure de caise
3 foi gelatina
un pic de colorant gel galben