Desert cu mandarine si ciocolata

Reteta culinara Desert cu mandarine si ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert cu mandarine si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cu mandarine si ciocolata

 

Mi-am achizitionat niste forme de silicon de la Pepco si ma mancau degetele sa le incerc. Le-a venit randul, mai ales ca aveam cateva mandarine care nu se mai simteau prea bine si niste smantana pentru frisca care in cateva zile urma sa-si dea sfarsitul. Asa ca ma facut eu niste amestecuri acolo si mi-am facut damblaua. Imi place ca poti sa mananci desertul si in forma inghetata, mai ales daca este cald, dar si in forma dezghetata. Nici n-am mai asteptat sa se dezghete, la ce caldura era afara a picat la fix desertul asta.

8 mandarine( atat am avut) a rezultata 200 ml suc de mandarine 5 g gelatina + 30 ml apa rece 2 oua M 130 g ciocolata alba Callebaut 20 g zahar 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 2 bomboane Mozart

Am pus gelatina la hidratat in apa rece, am stors mandarinele. Sucul de mandarine l-am pus intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si cele doua oua, am omegenizat totul cu un tel. Am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe baia de abur castronul si am incorporat gelatina, amestecand bine, am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Am pus smantana pentru frisca intr-un recipient mai inalt si am mixat-o pa am obtinut o frisca nu foarte tare, nu e necesar sa obtinem o frisca tare. Dupa ce temperatura a scazut am incorporat frisca obtinuta si am ras doua bomboane Mozart, am omogenizat bine , dupa care am transferat compozitia in cele doua forme de silicon, forme pe care le-am bagat in lada frigorifica pt. cel putin 12 ore. Cand compozitia a devenit '' beton '' de tare am scos desertul din forme si l-am servit asa inghetat, am pastrat si-o bucatica sa o mananc dezghetata. Nimic complicat, doar timpul de asteptare e mare. Imi plac deserturile astea, ca  mi se par usor de facut si poti sa combini ce-ti trece prin cap in functie de gusturi.

Ingrediente Desert cu mandarine si ciocolata

8 mandarine( atat am avut) a rezultata 200 ml suc de mandarine

5 g gelatina + 30 ml apa rece

2 oua M

130 g ciocolata alba Callebaut

20 g zahar

200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

2 bomboane Mozart

Categorii