Desert Cusma lui Guguta

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Rusia. Cum sa faci Desert Cusma lui Guguta

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Cusma lui Guguta

 

Pff, planific acest desert minunat, teoretic simplu, de vreo 3 ani, de cand l-am savurat la un restaurant de pe Magheru. Așa că m-am pus pe treabă, însă, să aduc o rețetă delicioasă, demnă de rețeta nr. 1500 din portofoliul Panacris! ;)  Spuneam teoretic ca mi s-a parut simplu, dar dupa cum am descoperit in patiserie, cofetarie trebuie sa ai rabdare sa pastrezi timpii de asteptare pentru a obtine rezultatul dorit. Mai am ceva de lucrat aici, dar sunt pe drumul cel bun!   Nu mai vorbim și mult succes!

Pentru baza: Aluat de foietaj aprox. 600 g, Ou 1 bucata, cirese fara samburi 800 g, Pentru crema: Mascarpone 250 g, Crema pentru frisca 250 g, zahăr vanilat 2 plicuri, zahăr pudră cca. 200 g, Lapte condensat îndulcit aprox. 150 ml. Pentru decor: Spray decorativ pentru alimente cu trandafiri, garoafe, Coacăz roșu.

Aluatul de foietaj dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete groase. Așezați cireșele într-un rând indian în mijlocul fâșiilor, apoi închideți-le pentru a obține un rulou uniform.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou, apoi se coace in cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de minute la 180 de grade.

Scoateți rulourile și lăsați să se răcească cel puțin 3 ore sau mai bine până a doua zi.

Intre timp pregatim crema: punem branza mascarpone, laptele condensat, smantana indulcita in vasul mixerului echipament, asigurati-va ca este rece de la frigider: D, zaharul vanilat si zaharul pudra.

Se amesteca energic pana se obtine o crema spumoasa, apoi se lasa la racit cel putin 3 ore sau mai bine pana a doua zi.

Pentru asamblare se aseaza pe tava un strat de crema peste care se pun 5 rulouri de cirese, apoi un nou strat de crema, un alt strat de rulouri 3-4, apoi crema, apoi un alt strat de role 2, un nou strat. de smântână și ultima rulada, încheie Cușma lui Guguță.

Se acoperă prăjitura cu smântână și se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire, sau mai bine până a doua zi: D;)

Inainte de servire aplicati un strat de spray colorant alimentar sau, dupa caz, pudra de cacao sau ciocolata rasa.

Decorați după gustul fiecăruia cu fructe și floricele.

Bafta si bafta!

Ingrediente Desert Cusma lui Guguta

Pentru bază:

Aluat de foietaj cca. 600 g,

Ou 1 bucată,

Vișine fără sâmburi 800 g,

Pentru cremă:

Mascarpone 250 g,

Smântână pentru frișcă 250 g,

Zahăr vanilinat 2 plicuri,

Zahăr pudră cca. 200 g,

Lapte condensat îndulcit cca. 150 ml.

Pentru ornare:

Spray deco alimentar Rose,

Garofițe,

Coacăze roșii.

Categorii