Desert Cusma lui Guguta
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert Cusma lui Guguta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Cusma lui Guguta
La cererea fiicei mele am făcut acest desert. Mi-a spus că nu a mâncat niciodată și vrea să vadă cum e. Nicio problemă, nici eu nu am mâncat, așa că m-am apucat de treabă, sunt doar mândru că sunt bucătar și ce nu fac pentru copii?! : X „Rețete pentru suflet”
Pt. aluat de clătite:
3 oua un vârf de cuțit de sare 2 lg zahăr 1 lgt zahăr vanilie bourbon 1 lgt coajă de lămâie rasă 20 lg umplute cu faina alba 500 ml lapte 1 lgt praf de copt putin ulei pentru coacerea clatitelorPt. umplutura si crema:
cirese puse iarna la prajituri (atat am avut) crema de ciocolata nutella 250 g mascarpone 2 lg pudră veche 250 ml smantana pentru frisca ciocolata rasa pentru decorPune ciresele intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga bine.
Aluat de clătite: Într-un castron se bat ouăle bine cu sarea, zahărul și zahărul vanilat. Se toarnă făina și praful de copt. Amestecam energic, turnand laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugati coaja de lamaie si amestecati bine aluatul pana obtineti o consistenta mai subtire decat smantana, un aluat numai bun pentru clatite.
Coacem clătitele pe rând, într-o tavă care se unge cu puțin ulei să nu se prindă. Asezati clatitele una peste alta pe o farfurie si la final tragem peste ele o punga ca sa nu se usuce, pana se racesc complet.
Intre timp pregatim crema . Amestecați smântâna pentru frișcă până se întărește. Separat amestecați mascarpone cu zahărul pudră. Se adauga putina frisca si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza crema.
Luați o farfurie pe care să montați cusma și puneți puțină cremă în mijloc.
Luați o clătită (să fie rece) și ungeți-o cu cremă de ciocolată în strat subțire. Așezați câteva cireșe într-o linie, pe o parte a clătitei și apoi rulați cât mai strâns. Puneți clătita rulată pe farfurie. Primul strat va fi format din 5 clătite rulate. Se unge blatul cu crema si se continua cu asezarea clatitelor, de data aceasta 4 la numar, se pune din nou crema si se continua cu 3, 2 si respectiv 1, ultima clatita deasupra. Se unge apoi toata piramida cu crema si se rade ciocolata deasupra.
Lăsați-l să se răcească peste noapte apoi feliați și serviți cu mare poftă.
Poftă bună!
Ingrediente Desert Cusma lui Guguta
3 oua
un praf de sare
2 lg zahar
1 lgt zahar vanilat bourbon
1 lgt coaja rasa de lamaie
20 lg pline cu faina alba
500 ml lapte
1 lgt praf de copt
putin ulei pt coptul clatitelor
visine puse pe iarna pt prajituri (doar asa am avut)
crema de ciocolata tip nutella
250 g mascarpone
2 lg zahar pudra
250 ml smantana pt frisca
ciocolata rasa pt decor