Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros - Cum se prepara acest Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

 

Mi-a venit ideea acestui desert, de ziua aniversară a soțului, pentru care pregătisem un tort Diplomat excelent, dar care s-a înmuiat puțin, pentru că fructele pe care le pusesem erau foarte coapte, zemoase. Așa că după ce ne-am delectat cu feliuțele delicioase, am transferat restul de tort în cupe și le-am decorat suplimentar, ca să arate mai bine. Deosebirea între acel tort și acest desert este că aici am folosit cremă mascarpone, nu cremă patiseră și gelatină. În rest, pot spune că acest desert absolut delicios și bogat în fructe se prepară foarte ușor și repede. Pentru acest Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros, sunt necesare ingredientele următoare: pișcoturi, mascarpone, frișcă, fructe, zahăr.  

Ingrediente Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros 250 grame de mascarpone Pentru frișcă: 250 ml de smântână 100 grame de zahăr pudră 1 plic de zahăr vanilinat Apoi: 2-3 linguri de smântână (dacă frișca este foarte tare) 12 pișcoturi de șampanie fructe: 2 kiwi, 1 portocală, 1 clementină 50 grame de stafide aurii pepite de ciocolată ornamente decor cireșe confiate Pentru sirop: 4 linguri de zahăr tos 100 ml de apă 20 ml de esență de rom

Cum se prepara acest Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

Se prepară frișca din smântână, zahăr pudră și zahărul vanilinat, după care se dă la rece.

Dacă frișca este foarte tare, se mixează crema de mascarpone cu 2-3 linguri de smântână.

Se mixează frișca și crema de mascarpone și se adaugă stafidele opărite, scurse și ținute 5-6 minute în esență de rom. Se dă această cremă la frigider.

Se curăță și se feliază fructele.

Se prepară siropul, din apă și zahăr, iar atunci când s-a răcit, se adaugă esența de rom.

Când toate aceste preparative sunt gata, se umplu cupele cu cremă, feliuțe de fructe și pișcoturi de șampanie, umezite rapid (1-2 secunde) în siropul de rom.

Se decorează cu pepite de ciocolată, ornamente decor și vișine confiate, după care se sigilează și se dau la rece, până la consumare.

Încearcă și rețeta de Tort diplomat cu căpșuni sau rețeta de Tort simplu cu piersici din compot și frișcă.

Îți recomandăm și rețeta de Tiramisu cu căpșuni, în varianta la pahar.

Ingrediente Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

Ingrediente Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

250 grame de mascarpone

Pentru frișcă:

250 ml de smântână

100 grame de zahăr pudră

1 plic de zahăr vanilinat

Apoi:

2-3 linguri de smântână (dacă frișca este foarte tare)

12 pișcoturi de șampanie

fructe: 2 kiwi, 1 portocală, 1 clementină

50 grame de stafide aurii

pepite de ciocolată

ornamente decor

cireșe confiate

Pentru sirop:

4 linguri de zahăr tos

100 ml de apă

20 ml de esență de rom

Categorii