Desert Felii londoneze

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Felii londoneze

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Felii londoneze

 

...sau prajitura London, deliciul suprem, o prajitura din caietul bunicii de 92 de ani, care si acum  face deserturi minunate. Prajitura este geniala, atat de versatila, este foarte buna si in varianta cu gem si in cea simpla, va invit daca inca nu ati preparat-o sa o probati, merita pana la ultima bucatica! Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE
210 gr. unt 210 gr de zahar pudra 9 galbenusuri un sfert de lingurita praf de copt vanilie coaja si zeama de la o lamaie mare Bio 210 gr. faina un borcan de gem de caise

Crema de bezea:

9 albusuri 190 gr. zahar 190 gr nuca macinata 1 lingura cacao vanilie

Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.

Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se niveleaza cu o spatula de silicon. Se pune gemul de caise uniform, se niveleaza cu spatula de silicon sau cu lingura.

Albusurile se mixeaza cu cele 190 gr. zahar si vanilia ( zahar vanilat) ca la bezea, se adauga apoi nuca macinata si o lingurita de cacao, se amesteca foarte usor prin invaluire.

Crema se toarna peste compozitia din tava si se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana este coapta.

Prajitura se taie rece. Dupa servire se va pastra la rece.

Geniala prajitura!

Ingrediente Desert Felii londoneze

210 gr. unt

210 gr de zahar pudra

9 galbenusuri

un sfert de lingurita praf de copt

vanilie

coaja si zeama de la o lamaie mare Bio

210 gr. faina

un borcan de gem de caise

9 albusuri

190 gr. zahar

190 gr nuca macinata

1 lingura cacao

vanilie

Categorii