Desert foi cu miere, cacao si crema caramel
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert foi cu miere, cacao si crema caramel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert foi cu miere, cacao si crema caramel
Am combinat foile de la prajitura Spartak cu o crema de caramel cu mascarpone. Nu pot descrie cum a ieșit! Trebuie să-l încerci! Nu vei regreta!
Era:
3 bucăți de ouă 150 gr zahar 3 linguri miere 120 gr unt 60 gr cacao 450 gr faina un vârf de cuțit de sare 1 și 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiuCremă:
240 gr zahar 400 gr unt 6 linguri amidon de porumb 250 gr Mascarpone 200 ml smantana pentru smantana neindulcita 600 ml lapteDecor:
200 gr ciocolata neagra 50 ml frișcă lichidăPentru foi am amestecat ouale cu sare, zahar, miere, cacao si unt. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat oala de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu.
Am lasat aluatul sa se odihneasca jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.
Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.
Dupa ce s-a racit complet crema, am amestecat-o cu 200 ml frisca cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am decorat-o cu ciocolata topita.
Prajitura se taie dupa o noapte rece, dupa ce foile se inmoaie.
Ingrediente Desert foi cu miere, cacao si crema caramel
3 buc oua
150 gr zahar
3 linguri miere
120 gr unt
60 gr cacao
450 gr faina
un praf de sare
1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
240 gr zahar
400 gr unt
6 linguri amidon de porumb
250 gr Mascarpone
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
600 ml lapte
200 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida