Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

 

Am gasit aceasta reteta pe net, am studiat-o si am zis sa o incerc pentru ca aratau tare bine aceste gogosele. Doar ca eu am umblat putin la ingrediente si am adaptat-o gusturilor noastre si ingredientelor de care dispuneam. Au iesit o minunatie!  "Aluaturi de casa" 

 

INGREDIENTE
570-600 g faina 1/4 lgt sare 15 g drojdie proaspata 75 g zahar 4 galbenusuri 2 lg smantana 240 ml lapte 80 g unt 350 g crema de branza 80 g zahar 2-3 picaturi esenta de portocale gem de piersici cu pepene galben 1 ou pentru uns

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca.

In bolul mixerului se pune faina si sarea. Se dauga maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si se amesteca pana ce acesta din urma se topeste. Se pun si galbenusurile si se bate bine. Se porneste mixerul la viteza 1 si se toarna putin cate putin din lapte pana se termina. Se adauga apoi si smantana si se mareste viteza de mixare. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se adauga cate putin, untul la temperatura camerei, pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, intr-un bol uns cu ulei.

Intre timp se prepara umplutura. Se pune intr-un bol branza si zaharul si se amesteca bine. La final se adauga esenta de portocale si se amesteca. Se lasa deoparte.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se rupe din aluat bucati care se modeleaza intre palme, dandu-le o forma rotunda. Se asaza in tava la distanta intre ele. Cu ajutorul unui pahar se formeaza adancituri, apasand cu fundul paharului in mijlocul gogosilor. Se umplu aceste adancituri cu crema de branza iar in mijlocul lor se pune cate o lgt din gem.

Se lasa sa mai dospeasca inca 20 de minute apoi se ung pe margini cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Ingrediente Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

570-600 g faina

1/4 lgt sare

15 g drojdie proaspata

75 g zahar

4 galbenusuri

2 lg smantana

240 ml lapte

80 g unt

350 g crema de branza

80 g zahar

2-3 picaturi esenta de portocale

gem de piersici cu pepene galben

1 ou pentru uns

Categorii