Desert Lamington cu merisoare si cocos
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Lamington cu merisoare si cocos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Lamington cu merisoare si cocos
Retete festive de iarna Imi doream o prajitura ,,tavalita,,, , una mai moderna cu gust dulce acrisor..Si cum in fiecare vara imi pun la congelator merisoare m-am gandit ca e momentul potrivit sa le folosesc.A iesit o prajitura minunata.
INGREDIENTE
Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam prajitura sa se racoreasca, o desprindem de pe hartia de copt si o lasam la racit.Taiem prajitura racita in doua jumatati pe verticala.Pregatim crema. Punem intr-o craticioara praful de budinca, zaharul si turnam incet laptele amestecand continuu. Adaugam laptele de cocos si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul amestecand energic si lasam crema la racit. Intindem crema peste o parte de blat si acoperim cu cealalta.Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Taiem prajitura racita in dreptunghiuri de marime potrivita.Mie mi-au iesit 20 de bucati.
Pregatim glazura.
Punem intr-o craticioara frisca, laptele si ciocolata alba. O punem la foc si o lasam pana lichidul se infierbanta, dar nu clocoteste. Dam jos si amestecam pana ciocolata se topeste.
Tavalim fiecare dreptunghi prin glazura racorita, apoi prin nuca de cocos.
Punem prajiturile pe un gratar si le dam la frigider.
Ingrediente Desert Lamington cu merisoare si cocos
Blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina un praf de sare vanilie 5 gr praf de copt 150 gr merisoare congelate Crema: 1 plic budinca cocos 400 ml lapte cocos 200 ml lapte vaca pasteurizat 3 linguri zahar 20 gr unt Glazura: 250 gr ciocolata alba 150 gr frisca lichida 100 ml lapte nuca cocos macinata fin
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
un praf de sare
vanilie
5 gr praf de copt
150 gr merisoare congelate
1 plic budinca cocos
400 ml lapte cocos
200 ml lapte vaca pasteurizat
3 linguri zahar
20 gr unt
250 gr ciocolata alba
150 gr frisca lichida
100 ml lapte
nuca cocos macinata fin