Desert mini indiene cu frisca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert mini indiene cu frisca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert mini indiene cu frisca

 

Aveam salvata de ceva timp o reteta de indiene,  am gasit pe youtube ''retetele Mihaelei'' si mi-a placut ce am gasit, asa ca am pus la seif retetele. Cum mi-am achizitionat ''o tona '' de fondant, adica 15 kg , m-am pus pe facut ''fondanturi''. Adevarul ca ne plac, indienele, amandinele, eclerele, cam tot ce se glazureaza cu fondant.Sa las trancaneala si sa scriu ce am prestat. Un picut ca mai am ceva de zis, niciodata nu am pretentia ca ceea ce fac eu, plecand de la o reteta pe care am salvat-o, sa fie copia fidela a retetei respective, nici nu are cum pentru ca intervin multe aspecte, dar nu stau eu sa le insir aici, important este ca am incercat si mi-a placut ce am pregatit, referitor la gust, aspectul e zbuciumat ca si mine :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Coji de indiene 5 oua marime M ( sincer ale mele nu au fost cam M, vorba aia gainile din bataura nu-s fotomodele) 50 g zahar vanilat 100 g faina 000 Frisca 500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime, eu am avut Pilos 35 g zahar vanilat Sirop 100 g zahar 150 ml apa 100 ml rom -bautura 1 fiola esenta rom 50 g zahar vanilat Fondant 400 g fondant alb 12 g cacao 1 lingurita ness un varf de cutit cu sare 1 lingura sirop

Coji de indiene : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi care se lasa. Galbenusurile le-am mixat cu restul de zahar si le-am adaugat peste albusuri. Am cernut o parte din faina si am inceput sa amestec, nu foarte mult, sa nu iasa aerul din compozitie, am repetat acest pas pana am terminat faina .Dureaza cca 5 min toata operatiunea. Transferam compozitia intr-un posh cu dui rotund. Eu am avut o planseta de silicon pentru macarons , diametrul de cca 4-5 cm, am format 20 de coji de indiene. Am preincalzit cuptorul la cca 170 g, am bagat tava in cuptor pentru cca 15 min sau pana cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Pentru cuptor electric  se preincalzeste la 165 g cu caldura sus si jos fara ventilatie, cca 20 min coacere.Se pot face si cu o zi inainte si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic, sa nu se usuce. Se scot din cuptor si se lasa la racit. Am obtinut 48 de coji de indiene, adica 24 de indiene. 

Frisca: Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am pus-o in frigider pana cand am format indienele.

Sirop : Am pus la caramelizat 100 g zahar, cand a devenit lichid de culoarea chihlimbarului am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana ce sa topit tot zaharul caramelizat, apoi am adaugat romul, esenta de rom si zaharul vanilat si am amestecat bine . Am lasat sa se raceasca siropul obtinut.

Am trecut fiecare coaja de indiana prin sirop si le-am asezat pe o tava, apoi m-am apucat sa pregatesc fondantul pentru glazurare.

Intr-un castronel am amestecat cacao cu ness si sare, apoi am adaugat o lingura de sirop cu rom si am omogenizat pana ce cacaoa a capatat consistenta ciocolatei topite. Separat am pus fondantul pe baie de abur si am inceput sa amestec pana a devenit fluid, apoi am adaugat cacao si am omogenizat. De preferat sa avem un gratar pe care sa asezam cojile de indiene pentru glazurat, ca sa se scurga frumos fondantul, eu n-am avut ( am bifat sa-mi achizitionez si asa ceva, intr-o zi cu soare) asa ca am glazurat cojile direct in tava. Dupa ce am glazurat jumatate din coji, am lasat sa se intareasca fondantul si apoi am trecut la asamblare. 

Intr-un posh cu dui stelat am pus frisca, apoi am umplut cojile simple, peste care am asezat cojile glazurate, deasupra am facut si un mot de frisca, sa fiu eu mai cu mot....:))))))))))))) Prea bune, se mananca prea repede....

Ingrediente Desert mini indiene cu frisca

Coji de indiene

5 oua marime M ( sincer ale mele nu au fost cam M, vorba aia gainile din bataura nu-s fotomodele)

50 g zahar vanilat

100 g faina 000

Frisca

500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime, eu am avut Pilos

35 g zahar vanilat

Sirop

100 g zahar

150 ml apa

100 ml rom -bautura

1 fiola esenta rom

50 g zahar vanilat

Fondant

400 g fondant alb

12 g cacao

1 lingurita ness

un varf de cutit cu sare

1 lingura sirop

Categorii