Desert mini rulada cu zmeura
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert mini rulada cu zmeura
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert mini rulada cu zmeura
Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregătește rapid și mănâncă la fel de repede.
Rock: 1 sau 1 praf de sare 2 linguri de zahar 8 g zahăr vanilat 1 lingura ulei 50 g faina Dimensiuni tava: 23x23 cm Cremă: 200 g zmeura 50 g zahăr 150 ml smântână lichidă îndulcită În plus: 100 g zmeuraPregătiți blatul de lucru.
Porniți cuptorul să se încălzească.
Separați albușul de gălbenuș.
Albusul se amesteca cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul de ou si se amesteca. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il asezam cu hartia de copt pe un prosop umed si il rulam, lasand sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema.
Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la fiert pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de bol. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Amestecați frișca.
Se dau zmeura printr-o sita, apoi se amesteca cu frisca.
Scoateți partea de sus a prosopului. Pune peste el niște smântână și niște zmeură proaspătă. Se rulează și se așează pe o farfurie.
Decoram rulada cu restul de frisca si zmeura.
Puteti pune si frunze de roinita pentru decor.
Ingrediente Desert mini rulada cu zmeura
Blat:
1 ou
1 praf de sare
2 linguri zahar
8 g zahar vanilinat
1 lingura ulei
50 g faina
Dimensiuni tava: 23x23 cm
Crema:
200 g zmeura
50 g zahar
150 ml frisca lichida indulcita
In plus:
100 g zmeura