Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Cred că știți deja că nouă ne plac mult prăjiturile cu dovleac, dar și cele cu ciocolată. Combinația celor două e absolut delicioasă și vă invit să o încercați și voi.
INGREDIENTE
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.
Se pune pulpa dovleacului într-o sită și se lasă să se scurgă bine.
Se dă ciocolata pe răzătoarea mare sau se taie în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.
Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.
Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă. Dacă dovleacul nu a pierdut toată apa în timpul în care a stat în sită, se stoarce și abia apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină în crema de unt și se amestecă bine.
Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.
Se toarnă aluatul în formele de mini-chec unse cu unt.
Se coc, în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 30-40 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.
Se scot din forme, se lasă să se răcească, apoi se servesc cu poftă.
Ingrediente Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
200 g dovleac copt
3 ouă
75 g unt
100 g făină
50 g ciocolată neagră
1/2 plic praf de copt
75 g nuci
100 g zahăr brun
1linguriță de scorțișoară