Desert Moelleux cake

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Moelleux cake

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Moelleux cake

 

Desertul de azi este unul care îi place foarte mult lui Alex. Este un fan de ciocolată și pentru că nu am mai făcut de mult un tort de ciocolată, am zis că e timpul să-i fac pe plac. Și am făcut un tort Moelleux au chocolat. Tortul l-am facut ieri si l-am taiat prea repede, inca nu era suficient de rece, motiv pentru care avea exact aspectul specific de tort Lava, cu mijlocul tortului curgand ca o lava. L-am pus la frigider si azi dimineata am facut poze. Tortul s-a intarit si nu mai avea acel aspect perfect de Lava sau Moelleux. Dar gustul este senzațional. A, inca ceva, pe blogul de unde am luat reteta, ingredientele erau pentru o forma de tort cu diametrul de 20 cm. L-am copt in forma de 23 cm diametru, asa ca am adaptat cantitatile.

Ingrediente (forma 20 cm)  4 oua  200 g ciocolată neagră  150 g unt  150 g zahăr pudră  100 g faina de migdale  40 g faina Forma ingrediente 23 cm  6 oua  300 g ciocolată neagră  225 g unt  225 g zahăr pudră  150 g faina de migdale  60 g faina

Mai întâi rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o cu untul într-un castron pe baie de aburi. Se amestecă până când ciocolata și untul se topesc. Le puteți topi și în cuptorul cu microunde. Separam ouale si batem albusurile spuma pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga galbenusurile, zaharul pudra, faina de migdale, faina alba, ciocolata si untul topit. Se amestecă la viteză maximă timp de un minut. Și atât, foarte simplu și rapid.

Turnam compozitia in forma de tort de ciocolata tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180C (eu am copt la 170C) pentru 27 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca 15 minute, apoi se scoate inelul detasabil si se lasa tortul sa se raceasca inca 45 de minute. L-am pudrat cu putin zahar, apoi l-am taiat. Dar pentru ca aseara nu am avut lumina naturala pentru poze, pozele le-am facut abia in aceasta dimineata, cand prajitura nu a aratat tocmai moale.

Ingrediente Desert Moelleux cake

Ingrediente (forma 20 cm) 

4 oua 

200 g ciocolata neagra 

150 g unt 

150 g zahar pudra 

100 g faina de migdale 

40 g faina

Ingrediente forma 23 cm 

6 oua 

300 g ciocolata neagra 

225 g unt 

225 g zahar pudra 

150 g faina de migdale 

60 g faina

Categorii