Desert Moelleux cake

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Moelleux cake
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Moelleux cake
Desertul de azi este unul care îi place foarte mult lui Alex. Este un fan de ciocolată și pentru că nu am mai făcut de mult un tort de ciocolată, am zis că e timpul să-i fac pe plac. Și am făcut un tort Moelleux au chocolat. Tortul l-am facut ieri si l-am taiat prea repede, inca nu era suficient de rece, motiv pentru care avea exact aspectul specific de tort Lava, cu mijlocul tortului curgand ca o lava. L-am pus la frigider si azi dimineata am facut poze. Tortul s-a intarit si nu mai avea acel aspect perfect de Lava sau Moelleux. Dar gustul este senzațional. A, inca ceva, pe blogul de unde am luat reteta, ingredientele erau pentru o forma de tort cu diametrul de 20 cm. L-am copt in forma de 23 cm diametru, asa ca am adaptat cantitatile.
Ingrediente (forma 20 cm) 4 oua 200 g ciocolată neagră 150 g unt 150 g zahăr pudră 100 g faina de migdale 40 g faina Forma ingrediente 23 cm 6 oua 300 g ciocolată neagră 225 g unt 225 g zahăr pudră 150 g faina de migdale 60 g fainaMai întâi rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o cu untul într-un castron pe baie de aburi. Se amestecă până când ciocolata și untul se topesc. Le puteți topi și în cuptorul cu microunde. Separam ouale si batem albusurile spuma pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga galbenusurile, zaharul pudra, faina de migdale, faina alba, ciocolata si untul topit. Se amestecă la viteză maximă timp de un minut. Și atât, foarte simplu și rapid.
Turnam compozitia in forma de tort de ciocolata tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180C (eu am copt la 170C) pentru 27 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca 15 minute, apoi se scoate inelul detasabil si se lasa tortul sa se raceasca inca 45 de minute. L-am pudrat cu putin zahar, apoi l-am taiat. Dar pentru ca aseara nu am avut lumina naturala pentru poze, pozele le-am facut abia in aceasta dimineata, cand prajitura nu a aratat tocmai moale.
Ingrediente Desert Moelleux cake
Ingrediente (forma 20 cm)
4 oua
200 g ciocolata neagra
150 g unt
150 g zahar pudra
100 g faina de migdale
40 g faina
Ingrediente forma 23 cm
6 oua
300 g ciocolata neagra
225 g unt
225 g zahar pudra
150 g faina de migdale
60 g faina