Desert muffins cu fructe de padure

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert muffins cu fructe de padure

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert muffins cu fructe de padure

 

Briose cu fructe de padure si crunck sau cele mai delicioase briose. Crunck-ul este grozav. Este dulce, iar în combinație cu fructele de pădure care sunt acre, face din aceste brioșe cel mai bun desert de gust.

Ingredientul Crunck:

20 gr unt 2 linguri de zahar 2 linguri de faina 1/2 lingurita scortisoara un vârf de cuțit de sare

Ingredient:

3 oua 80 gr unt 40 ml ulei 200 gr zahar 140 gr iaurt simplu 250 gr faina 1 plic praf de copt coaja de lamaie rasa o pudră de scorțișoară 250-300 gr fructe de padure 30-40 gr ciocolata cu lapte

Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il dam deoparte. Untul va absorbi amestecul de făină și va deveni mai sfărâmicios atunci când este adăugat peste brioșe.

Cu ajutorul unui tel amestecam untul la temperatura camerei cu uleiul si zaharul timp de 1-2 minute.

Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, adaugam iaurt, apoi faina cu praful de copt si coaja de lamaie rasa. Amestecați 1-2 minute cu tele până când ingredientele sunt bine încorporate.

Adăugați fructele de pădure congelate și ciocolata tăiată cubulețe și amestecați. Oprim fructele de padure si ciocolata pentru a pune deasupra brioselor.

Punem compozitia de briose sub forma de silicon sau sub forma de briose tapetate cu hartie de briose. Deasupra briose adaugam fructe de padure, ciocolata taiata cubulete, iar apoi adaugam cate o lingurita de crunck in mijlocul fiecarei briose. Presărăm ușor crunck-ul cu degetele pentru a-l ajuta să rămână așezat în timp ce brioșele se coace. Coacem brioșele timp de 20-23 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt fierti.

Le lasam sa se raceasca 2-3 minute si le scoatem din forma. Poftă bună!

Ingrediente Desert muffins cu fructe de padure

20 gr unt

2 linguri de zahar

2 linguri cu varf de faina

1/2 lingurita scortisoara

un praf de sare

3 oua

80 gr unt

40 ml ulei

200 gr zahar

140 gr iaurt simplu

250 gr faina

1 plic de praf de copt

coaja razuita de lamaie

un praf de scortisoara

250-300 gr fructe de padure

30-40 gr ciocolata cu lapte

Categorii