Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

 

retete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par perfecte. Vă invit să încercați și voi această rețetă rapidă și absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE
150 g ciocolată cu peste 50% cacao 150 g unt 4 ouă 100 g zahăr măcinat 1 linguriță praf de copt 1 lingură esență de vanilie un praf de sare 150 g de făină Crema de brânză: 500g brânză de vaci 3 ouă mari 100g zahăr 1 lingură esență de lămâie 2 linguri făină În plus: zmeură proaspătă sau congelată 1 piersică

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete) și se alege un vas care să se potrivească bine pe gura cratiței, dar fundul căruia să nu atingă apa care fierbe. Se pune în vas ciocolata și untul și se așează deasupra aburilor. Se lasă ciocolata și untul să se topească, amestecând rareori, până se omogenizează complet, apoi se ia vasul de pe aburi și se lasă să se răcorească. Separat, se mixează cele 4 ouă întregi, sarea și zahărul, până când zahărul se dizolvă și se formează o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ciocolata topită cu untul și esența de vanilie apoi se omogenizează cu o spatulă, cu delicatețe, până ce compoziția devine omogenă. Se amestecă făina cu praful de copt și se presară uniform deasupra compoziției cu ouă și ciocolată și se încorporează în compoziție, cu ajutorul unei spatule flexibile, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață, în timp ce rotim ușor castronul în sensul acelor de ceasornic, așa încât aerul acumulat în ouăle bătute cu zahărul să se elimine într-o cât mai mică măsură. Se toarnă 2/3 din compoziția de negresă în tava pregătită și se nivelează cu o spatulă. Pentru crema de brânză, se mixează ingredientele de mai sus până se omogenizează bine. Crema de brânză se distribuie, din loc în loc, deasupra compoziției de negresă și se marmorează cu ajutorul unei furculițe. Deasupra se pun din loc în loc fructele (piersica tăiată felii și zmeura) și se apasă ușor, se adaugă restul de aluat și se marmorează / amestecă ușor cu ajutorul unei furculițe.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 50 de minute, până când o scobitoare înfiptă în mijlocul aluatului iese afară fără urme de aluat umed. Se lasă să se răcească bine și apoi se porționează.

Ingrediente Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

150 g ciocolată cu peste 50% cacao

150 g unt

4 ouă

100 g zahăr măcinat

1 linguriță praf de copt

1 lingură esență de vanilie

un praf de sare

150 g de făină

Crema de brânză:

500g brânză de vaci

3 ouă mari

100g zahăr

1 lingură esență de lămâie

2 linguri făină

În plus:

zmeură proaspătă sau congelată

1 piersică

Categorii