Desert negresa cu cafea si migdale

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu cafea si migdale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu cafea si migdale

 

Imi plac tare mult negresele pentru ca poti face orice combinatii si poti adauga ce ingrediente iti plac, astfel incat aceasta prajitura sa devina exact pe gustul si placul tau. Asa este si aceasta negresa pe care am imbunatatit-o, pornind de la o alta reteta mai simpla. "retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
200 g unt 250 g zahar 3 lg cacao 125 ml cafea 4 oua un praf de sare 100 g migdale si alune tocate marunt 200 g faina 10 g praf de copt 100 g ciocolata cu lapte Callebaut

Se pregateste cafeaua.

Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se iau 5 lg din aceasta compozitie si se pun deoparte. Restul se lasa la racit.

Ouale se separa. Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de cacao, mixand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. se lasa deoparte.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de cacao. Se mixeaza. Se adauga si migdalele si alunele tocate marunt. Spuma de albusuri se incorporeaza in mai multe reprize in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Intre timp, in cele 5 lg din compozitie oprite se adauga ciocolata cu lapte si se topeste pe foc mic.

Cand este coapta prajitura, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Ingrediente Desert negresa cu cafea si migdale

200 g unt

250 g zahar

3 lg cacao

125 ml cafea

4 oua

un praf de sare

100 g migdale si alune tocate marunt

200 g faina

10 g praf de copt

100 g ciocolata cu lapte Callebaut

Categorii