Desert negresa cu ciocolata si frisca
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu ciocolata si frisca
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert negresa cu ciocolata si frisca
"retete pascal"
270 g ciocolata neagra (minim 50% cacao) 135 g unt 4 oua 100 g zahăr măcinat 1 praf de sare 120 g faina -pentru decor: 200 ml smantana neindulcita 30 g zahăr măcinatTopiți untul și ciocolata pe baie de aburi (se scoate din abur înainte să se topească complet și se amestecă. Astfel nu veți avea o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă). Batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul macinat si batem pana devin o spuma omogena. Adaugam ciocolata topita si amestecam, apoi adaugam faina si amestecam usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Amesteca frisca cu zaharul si orneaza prajitura.
Ingrediente Desert negresa cu ciocolata si frisca
270g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
135g unt
4 ouă
100g zahăr măcinat
1 praf de sare
120 g făină
-pentru ornat:
200 ml frișcă neîndulcită
30g zahăr măcinat