Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu ciocolata si ricotta

 

Am vazut pe net aceasta negresa care mi-a cazut cu tronc. Nu a durat mult si am executat-o. Rezultatul: pentru mine e cea mai buna negresa de pana acum. Are un gust demential de bun!

500 g ricotta 4 oua 150 g zahar 100 g arahide nesarate 100 g migdale 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%) 1 lg faina 1 lgt scortisoara 1 lgt ghimbir pudra 1/2 lgt sare 2 lg zahar pudra

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.

Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.

Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.

Pofta buna!

Ingrediente Desert negresa cu ciocolata si ricotta

500 g ricotta

4 oua

150 g zahar

100 g arahide nesarate

100 g migdale

250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)

1 lg faina

1 lgt scortisoara

1 lgt ghimbir pudra

1/2 lgt sare

2 lg zahar pudra

Categorii