Desert negresa cu dovleac si migdale

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu dovleac si migdale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu dovleac si migdale

 

Daca a inceput sezonul dovleacilor, va invit sa incercati o reteta delicioasa, cu blatul umed care se topeste in gura. Este o încântare!

-pentru blat (30x20 cm): 130 g ciocolată neagră 80 g cafea fierbinte 150 g iaurt grecesc 130 g ulei 4 ouă mici 200g faina 200 g zahăr 60 g cacao neagra extra 5 g praf de copt 2g sare -pentru crema de dovleac: 350 g piure de dovleac 150 g mascarpone 1 sau 50 g zahăr 2 linguri de faina 30 g fulgi de migdale

Dovleacul se taie in 2, se scot semintele apoi se taie felii si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 50 de minute. După ce s-a răcit, trece miezul de dovleac cu blenderul vertical.

 

Pentru blat:

Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.

Intr-un alt bol se pune faina, cacao, zaharul macinat, sarea si praful de copt si se amesteca amestecul, apoi se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.

Tapetați tava cu hârtie de copt (20x30 cm), apoi turnați compoziția, păstrând 5 linguri de compoziție.

Pentru crema se amesteca 350g de piure de dovleac cu un ou, crema de mascarpone si zaharul. Adăugați făina și amestecați bine. Adăugați fulgii de migdale și amestecați ușor.

Peste aluat se pune crema de dovleac cu lingura din loc in loc, apoi se adauga deasupra restul de aluat si se marina compozitia cu o furculita.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Transferați tortul pe un grătar sau pe fund de lemn. Dupa ce s-a racit se serveste.

 

Ingrediente Desert negresa cu dovleac si migdale

-pentru blat (30x20 cm):

130g ciocolată neagră

80g cafea fierbinte

150g iaurt grecesc

130g ulei

4 ouă mici

200g făină

200g zahăr

60g cacao extra black

5g praf de copt

2g sare

-pentru crema de dovleac:

350g piure de dovleac

150g mascarpone

1 ou

50g zahăr

2 linguri făină

30g fulgi de migdale

Categorii