Desert negresa cu fructe

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert negresa cu fructe

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu fructe

1 ou 200 g zahar 100 ml ulei 250 ml lapte 1 linguriță bicarbonat de sodiu 3 linguri cacao 300 g faina Un vârf de linguriță sare 1 esență vanilie 1 esență rom 1 linguriță coaja rasa de portocala 300-350g cireșe cărora le vom scoate samburii Tava de copt cu dimensiunile 20cm pe 30cm.

Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de bucătărie. Turnam compoziția in tava tapetata cu hârtie de copt, apoi asezam cireșele . Eu am presărat și fulgi de migdale. Dam tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic pentru 35 minute. Putem face și testul cu scobitoarea(introducem o scobitoare in prăjitură și dacă iese curata, înseamnă că această este gata) Pofta buna!

Ingrediente Desert negresa cu fructe

1 ou

200 g zahar

100 ml ulei

250 ml lapte

1 linguriță bicarbonat de sodiu

3 linguri cacao

300 g faina

Un vârf de linguriță sare

1 esență vanilie

1 esență rom

1 linguriță coaja rasa de portocala

300-350g cireșe cărora le vom scoate samburii

Tava de copt cu dimensiunile 20cm pe 30cm.

Categorii