Desert negresa cu nuci si crema mousseline

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu nuci si crema mousseline

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu nuci si crema mousseline

 

Pentru că-mi plac doar negresele bine însiropate, sau cu nuci, am făcut săptămâna trecută această prăjitură, care a ieșit și mai bună, din momentul în care am adăugat și o cremă mousseline, fină și plăcută (https://www.bucataras.ro/retete/crema-mousseline-pentru-prajituri-si-torturi-87853.html). Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de prăjitură, într-o tavă de 24/30 cm. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care prăjitura (crema) a stat la frigider.

Ingrediente Desert negresa cu nuci si crema mousseline

Pentru blat:

5 albușuri

2 ouă întregi

200 grame de unt

200 grame de zahăr tos fin

150 grame de nuci măcinate

2 linguri de cacao

125 grame de făină

1 de praf de copt

1/2 fiolă de esență de migdale

1 praf de sare

unt pentru uns tava de copt

făină pentru tapetat tava de copt

Pentru crema mousseline:

5 gălbenușuri

600 ml de lapte

150 grame de zahăr tos

4 linguri de amidon alimentar

150 grame de unt (peste 80% grăsime)

2 plicuri de vanilie (o păstaie de vanilie)

Pentru decor:

ciocolată

Categorii