Desert negresa cu nuci si crema mousseline

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu nuci si crema mousseline
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert negresa cu nuci si crema mousseline
Pentru că-mi plac doar negresele bine însiropate, sau cu nuci, am făcut săptămâna trecută această prăjitură, care a ieșit și mai bună, din momentul în care am adăugat și o cremă mousseline, fină și plăcută (https://www.bucataras.ro/retete/crema-mousseline-pentru-prajituri-si-torturi-87853.html). Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de prăjitură, într-o tavă de 24/30 cm. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care prăjitura (crema) a stat la frigider.
Ingrediente Desert negresa cu nuci si crema mousseline
Pentru blat:
5 albușuri
2 ouă întregi
200 grame de unt
200 grame de zahăr tos fin
150 grame de nuci măcinate
2 linguri de cacao
125 grame de făină
1 de praf de copt
1/2 fiolă de esență de migdale
1 praf de sare
unt pentru uns tava de copt
făină pentru tapetat tava de copt
Pentru crema mousseline:
5 gălbenușuri
600 ml de lapte
150 grame de zahăr tos
4 linguri de amidon alimentar
150 grame de unt (peste 80% grăsime)
2 plicuri de vanilie (o păstaie de vanilie)
Pentru decor:
ciocolată