Desert negresa cu urda, mure si piersici

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa cu urda, mure si piersici

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa cu urda, mure si piersici

 

Zilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am gândit să pregătesc și o prăjitură. A ieșit delicioasă.

 

INGREDIENTE
Compozitia maro: 5 ouă 150 g zahăr 100 ml ulei 200 ml lapte 400 g făină 30 g cacao 3/4 plic praf de copt Compozitia de branza: 500 g urdă 3 ouă 100 g zahăr pudră 3 linguri făină esență de vanilie mure piersici din compot

Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Pentru compoziția de brânză se mixează urda, ouăle, esența de vanilie și zaharul măcinat (cu ajutorul unui mixer vertical) până când se obține o cremă fină. Se adaugă apoi făina și se omogenizează. Într-o tavă (25x35cm) tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul (se păstrează câteva linguri de aluat), apoi compoziția de brânză și se amestecă ușor cu o furculiță, pentru aspectul marmorat. Se distribuie fructele și se adaugă aluatul rămas și se amestecă ușor cu crema de brânză și se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C și se lasă pentru 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Ingrediente Desert negresa cu urda, mure si piersici

Compozitia maro:

5 ouă

150 g zahăr

100 ml ulei

200 ml lapte

400 g făină

30 g cacao

3/4 plic praf de copt

Compozitia de branza:

500 g urdă

3 ouă

100 g zahăr pudră

3 linguri făină

esență de vanilie

mure

piersici din compot

Categorii