Desert negresa de post cu gem

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert negresa de post cu gem

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa de post cu gem

 

Cea mai bună neagră de post pe care am pregătit-o vreodată! Este moale și are o textură perfectă, de ciocolată. Este făcut din puține ingrediente, la îndemâna oricui. Trebuie sa incerci si tu! Am văzut rețeta lui Madeline.

270 g faina 400 g gem de prune 250 ml lapte vegetal 125 ml ulei vegetal 120 g zahăr 50 g cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf de sare esență de rom

Intr-un bol se pun ingredientele umede si anume laptele, uleiul, dulceata si esenta de rom. Se amestecă bine cu telul, apoi se adaugă făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare și pudra de cacao. Se amestecă până când ingredientele sunt încorporate.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Coaceți tortul timp de 40-45 de minute la 170 de grade C. Testați cu o scobitoare. După răcire, murul este feliat și glazurat cu ciocolată topită sau pudră cu zahăr.

Ingrediente Desert negresa de post cu gem

270 g făină

400 g gem de prune

250 mL lapte vegetal

125 mL ulei vegetal

120 g zahăr

50 g cacao

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

esenţă de rom

Categorii